Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —


— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
Avatar
bernhard
Golden Member
Members
Level 0
Forum Posts: 44
Member Since:
11. Nov 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
1
30. Oct 2016 - 19:51
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory sp_QuotePost

Hei
Jeg har studert en del aksjer den siste tiden selv om det er lenge dere har hørt ifra meg inne på forumet. Dett er på grunn av at jeg har suttet å studert aksjer og analysert aksjer i over 1/2 år jevnt å trutt.
Jeg har komt frem til en lang liste med potensielle gode aksjer man kan kjøpe. Jeg ønsker en diskusjon rundt disse aksjene, om det kan være gode case i tiden fremover ?
1. Questerre, dei jobber med å få i havn avtale om å starte produksjon av olje/skifergass i reservoaret i canada. Har steget mye på posotiv melding om at dei muligens kan få godkjenning forn dette av myndighetene. Noen som har noe mer å fortelle her ? kan aksjen gå fra 3.40 til 10 kr innen kort tid ?

2. Axactor, god aksje som har steget jevnt å trutt i lang tid. skal lever tall tirsdag for 3 kvartal. Om driften fortsatt er god, kanskje dette kan være et godt kjøp ? Gjeldsinnkreving er kanskje en sikker bransje i dårlige tider ?

3. Lakse aksjer som Norway Royal Salmon, Grieg Seafood og Austevoll Seafood, dette er også aksjer som bare har steget å steget den siste tiden. Laks er vel inn for tiden og i stigende trend. Tror dere dette kan være noe å satse på fremover ?

4. Bankaksjer som Pareto Bank, Sparebank smn, Spare bank Sr bank og fløere andre sparebanker virker også å være i medvind for tiden. Virker som bank aksjer går bra for tiden. Noen som vet ne mer om dette ?

Vil legge til at dette er bare synspunkter jeg har og man må vurdere selv om aksjene er gode kjøp.
Håper å få i gang en god diskusjon her!! 🙂

Avatar
Soppen
Guest
Guests
2
1. Nov 2016 - 22:11
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost

Har stor tro på lakseaksjer. Mye peng i fisk!

Avatar
Storeulv
Member
Members
Level 0
Forum Posts: 7
Member Since:
17. Sep 2015
sp_UserOfflineSmall Offline
3
10. Nov 2016 - 21:19
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost

Hei, av de aksjene du nevner liker jeg best Austevoll og Smn. Jeg er nok litt forsiktig av meg, og liker selskaper som har vist at de kan tjene penger over tid, og ikke baserer seg på noe som kanskje kan skje i fremtiden. En går kanskje glipp av de store børsrakettene, men en beskytter nedsiden mye bedre på denne måten. Austevoll er en pengemaskin som betaler et fint utbytte, og er relativt billig priset. Sparebanken midt Norge har en svært solid posisjon i sin region, betaler bra og stigende utbytte, og kommer nok til å dra nytte av høyere renter.

Dette var mine tanker. Lykke til 🙂

Avatar
Laksefisker
Guest
Guests
4
13. Nov 2016 - 15:18
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost

Ja er enig i mye at de siste 2 innleggene på dette temaet. Men ser at Questerre leverte mye bedre tall i Q3 enn til samme tid i fjor #Selskapet leverte et netto resultat på minus 1,01 millioner dollar i tredje kvartal, mot minus 18,17 millioner dollar i samme periode i 2015" (henta fra e24 fredag). Kan denne forbedringen føre til at aksjen kan begynne å stige igjen, eller har den allredet steget opp tilsvarende potensiale i denne aksjen ?
Jeg kan ikke så alt for mye om denne aksjen ennå, så håper noen der ute kanskje vet mer om den..
Ellers såg jeg Austevoll seafood leverte varene sine i Q3, så denne kan nok kjøpes..
-:)

Avatar
Mr. Analyse
Trondheim
Golden Member
Members
Level 0
Forum Posts: 25
Member Since:
19. Aug 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
5
14. Nov 2016 - 22:24
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory sp_QuotePost

Takk for gode innspill i tråden! Det skjer mye bra verdiskaping i fiskeoppdrett fortiden og mange av lakseaksjene gir også gode utbytter. Lakseprisen er sterk, og mange mener den vil holde seg sterk en god tid fremover. Det lover godt for bransjen.

Dog har jeg lagt merke til at enkelte oppdrettkonsern har regnskap som fremstår som større enn det som reelt sett utgjør grunnlaget for aksje verdsettelse.

Bl.a. eier Austevoll Seafood eier 52,7% av aksjene i Lerøy Seafood. Hele Lerøys regnskap er bakt inn i Austevoll sitt regnskap. Dette utgjør en ganske stor del av Austevolls omsetning og overskudd. Det er riktig regnskap, men Austevolls reelle verdier for sine eiere fremstår derfor større enn de i virkeligheten er. Austevoll hadde i Q3 4,61 mrd. i salg, av dette utgjør 4,27 mrd. salg i Lerøy. Siden Austevoll bare eier 52,5% av Lerøy, må dette også tas i betraktning.

Tilsvarende kan sier om overskuddet. Austevoll hadde 361 mill. i overskudd i Q3 der Lerøys overskudd utgjør 370. Trekker man fra overskudd/utbytte som skal gå til andre aksjonerer i Lerøy, så er det overskuddet som tilhører Austevoll bare 186 mill. I tillegg eier Austevoll også andre selskaper som det ikke har full eierandel i og som reduserer overskuddet ytterligere.

Og i Austevolls Q3 rapport er Profitt to controlling interest oppgitt til 165 mill som utgjør 82 øre per aksje. Med dages aksjekurs på 74, gir dette en P/E = 22. (Har forenklet og multiplisert opp kvartaloverskuddet med 4 for å få hele året.) P/E er relativt høyt og jeg synes det er i overkant høyt i forhold value investment. Men det er et godt marked, og kanskje skal prisene enda opp.

Dersom man hadde benyttet hele Austevolls overskudd i P/E beregning, hadde denne blitt 10,4. Det fremstår som billig, men er da ikke reell.

For å sammenligne med andre lakseprodusenter. Grieg Seafood hadde 171 mill. i overskudd i Q3 for tilsvarende kontrollerende eierinteresser, som utgjør 1,54 per aksje. P/E = 12,4.

Lerøy Seafods tilsvarende tall for controlling interest er 340 mill og 5,76 per aksje og aksjekurs 434. P/E = 18,8.

Betraktet kun ut ifra Q3 tallene, fremstår dermed Grieg som den rimeligste.

Fast skribent her på https://fundamentalanalyse.no

Avatar
Storeulv
Member
Members
Level 0
Forum Posts: 7
Member Since:
17. Sep 2015
sp_UserOfflineSmall Offline
6
15. Nov 2016 - 20:12
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost

Gode poenger Mr.Analyse 🙂 Men holder likevel en knapp på Austevoll. Likte godt lerøys kjøp av havfisk tidligere i år. Bra at det er litt fart i forumet igjen. Virker å være mer kunnskap en enkelte andre forum, f.eks Hegnar og Aksjeforum.

Avatar
bernhard
Golden Member
Members
Level 0
Forum Posts: 44
Member Since:
11. Nov 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
7
9. May 2017 - 18:54
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost

Hva tror dere om olje og supplay sektoren i tiden fremover ? Sliter de ennå, eller vil vi se en bedring ? Jeg tror i så fall at en rekke selskap er lavt priset med muligheter for betydelig vekst om trenden peker oppover, som f.eks deep sea supplay og dof. Havila shipping, siem offshore og reach subsea også pleier å reagere opp når oljesektoren går bra. Ønsker kommentarer her..
Gjerne kom med flere innspill og andre case 🙂

Forum Timezone: Europe/Oslo

Most Users Ever Online: 81

Currently Online:
5 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

nenci: 243

bernhard: 44

ferderick: 29

nickentuki: 27

Mr. Analyse: 25

Newest Members:

willywax

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 9

Topics: 485

Posts: 567

 

Member Stats:

Guest Posters: 12

Members: 568

Moderators: 0

Admins: 1

Administrators: Fundamental Analyse